Voordelen massage

home

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat massage een uiterst doeltreffend middel is om zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid te verbeteren.

 • Versterkt immuunsysteem
  Door regelmatige massages wordt de weerstand tegen ziektes beter. Het lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt. Minder snel ziek dus!
 • Minder stress
  Massage zet de gedachten even stil. Je zit minder in je hoofd en zakt in je lijf. Bezorgdheid, slapeloosheid (lichte) depressie worden minder. Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress. Hoe dat komt? Door massage wordt de productie van de stresshormonen vermindert zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen.
 • Beter slaappatroon
  Massage zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, en dat de slaap zelf dieper wordt. Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd dat ervoor zorgt dat je beter slaapt.
 • Het geluks hormoon komt vrij
  Door massage komen de stoffen serotonine en endorfine  vrij (ook wel de geluks hormonen worden genoemd). Ze zorgen ervoor dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. Ook kun je pijn beter verdragen.
 • Beter in je vel
  Massage bevordert een gezonde huid, deze wordt elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. Ook de doorbloeding van de huid wordt beter. Hierdoor krijgt de kleur en uitstraling van de huid een enorme opkikker. Als je je regelmatig laat masseren ga je je ook op langere termijn beter in je vel voelen. Persoonlijke aandacht, warmte en respectvolle aanraking zorgen ervoor dat jij je prettig en gewaardeerd voelt. Dit straal je ook uit naar je omgeving!
 • Spieren worden soepel
  Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren. Blokkades en spanningen worden los gemaakt en door rekkingen en strekkingen wordt er ruimte gecreëerd  waardoor ontspanning ontstaat. Massage houdt de spieren soepel.
 • Bloedcirculatie
  Massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer aanvoer van verse voedingsstoffen. De energie doorstroming wordt bevordert waardoor het lichaam meer energie krijgt. Bovendien wordt de bloeddruk genormaliseerd.
 • Afvalstoffen
  Doordat de bloedcirculatie en de lymfvaten worden geactiveerd kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Door na een massage wat extra water te drinken help je het lichaam bij dit proces.
 • Ademhaling
  Massage brengt de ademhaling tot rust. De ademhaling verdiept waardoor er meer verse zuurstof naar longen, hart en door het hele lichaam wordt verspreid.
 • Concentratie
  Massage bevordert de aanmaak van dopamine wat de concentratie  ten goede komt en waardoor je helderder kunt nadenken. Een goed idee dus om je eerst te laten masseren voordat je een belangrijke beslissing moet nemen, voor een examen staat of naar een sollicitatie gesprek gaat.
 • Beter in contact met jezelf
  Wanneer je niet luistert  naar de signalen die je lichaam geeft, kan dit op den duur tot grote gezondheidsklachten leiden, zoals een depressie of burn- out. Massage helpt je om beter in contact te komen met jezelf en je bewust te worden van je lichaam. Zo heb je sneller door wanneer je over je eigen grenzen dreigt te gaan.

  Ervaar de kracht van de aanraking!
home